1 week Italie
13 okt. 2008
vanuit
Ela Belgie,
alles goed daar?
Hier valt het echt goed mee!!Mn eerste week zit er nu op se en kheb nog niet te klagen,op mn babage na dan maar da was snel geregeld.
Het weer is hier echt de max,elke dag al zon gehad en elke dag een goei 20°!
Vandaag had ik al les om 8u30,das echt vroeg want kben nu gewoon om rond 9u op te staan.
Er is wel een minpunt,boven onze appartementen is er een babycrash/kinderopvang!!!
Die mannekes maken vanaf 8u30 lawaai niet te doen!!! echt overdreven! roepen,schreeuwen,met de stoelen over de grond schuiven enzo tkomt er eigenlijk op neer da ge het vanaf 9u nie meer kunt volhouden en ge klaar wakker zijt! daarom dak ook om 9u opsta.
Voor ons eten moeten we zelf zorgen,zowel smorgens,smiddags en savonds.
smorgens is het meestal cornflakes.Vandaag ben ik is als een echte italiaan in een bar gaan eten.
Die mensen doen blijkbaar altijd hun ontbijt in een bar en bestellen dan 'un cappocino con un cornetto nutella' ne koffie met een nutella gevulde croissant.
sMiddags en savonds hangt het er vanaf. Pizza,pasta gn eten in de stad,of zelf iet maken. kheb ondertussen al een stuk of 6 pizza s op dus probeer ik nu zoveel mogelijk andere dingen te ete en ook gezonder! zoals gisteren bv;spinazie.
De lessen italiaans vallen echt goed mee! 'Mariella',onze leerkracht is een typisch italiaanse en geeft met veel gebaren enzo les.Er wordt ook genoeg gelachen en afgeweken om alles boeiend te houden,maar alles is wel in het italiaans.kVersta ze ook niet altijd ze maar een simple 'Si' laat haar denken da ge ze wel verstaat.
Na 1 week les moet ik zeggen da'k nog steeds GEEN italiaans kan ze. Tis iets teveel informatie die je ineens zou moeten onthouden maar kheb wel al veel bijgeleerd! Kan nen italiaan al een beetje verstaan en kan zelf al een heel klein beetje dinges zeggen zoals 'sono stanko' ik ben moe maar het blijft echter allemaal bij het simpele italiaans! Maar da had ik nu ook wel verwacht,kheb nog 3 weken taalles,kga nog heel veel bijleren dus ik treur hier echter nie om!
Kmoet wel elke dag wa studeren of ik loop achter. En van andere studenten heb ik ook al gehoord dat eens je bij je werkgever bent hij ook verwacht da ge italiaans kunt,vandaar da'k toch probeer elke dag met het italiaans bezig te zijn.
Qua activiteiten na de les zijn we al druk bezig geweest!
We zijn al verschillende keren uit geweest,maar dit valt nie echt te vergelijken zoals in Belgie!
Als nen italiaan uit deze streek uit gaat drinkt hij haast niet! feitelijk eet hij meer dan dat hij drinkt of danst!
Die manne zijn hier enrom rustig! Ze zien dan ook wel vrij snel da ge niet uit hun streek komt.
We zijn ook al een paar keer naar het stad geweest om wa te shoppen enzo. ene keer puur om te gaan bezichtigen.
Gisteren zijn we naar Otoranto geweest,echt een wijs stadje,vol met historische monumenten,schitterend strand en super gezellige restaurantjes.da was zijn bezoek wel waard!
Voor de rest hou ik mij zowa bezig he.Kben de properste persoon van ons appartement! kbedoel dan qua orde en netheid. Afwassen en kuisen doe ik. ma kheb hier niet echt een probleem mee!
Liever proper dan vuil!!
alle,da was zowa mn eerste week...
TCIAO!
alles goed daar?
Het weer is hier echt de max,elke dag al zon gehad en elke dag een goei 20°!
Voor ons eten moeten we zelf zorgen,zowel smorgens,smiddags en savonds.
Qua activiteiten na de les zijn we al druk bezig geweest!
Liever proper dan vuil!!
alle,da was zowa mn eerste week...
TCIAO!
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}